"Kadang² ALLAH sembunyikan Matahari, Dia datangkan Petir & Kilat.. Kita tertanya² kemana hilangnya Matahari.. Rupa²nya ALLAH memberi kita PELANGI.."

Kengkawan

12 January 2013

JOM BELAJAR GITAR - CUBA TEKA


Masih lagi untuk orang yang tak reti pape langsung macam aku ok..



Bismillahhirrohmannirrohim &
Assalamualaikum wbt..


Back again..
Sekali lagi aku nak share lagu yang tak berapa nak baru aku tengah sibuk sangat petik sekarang ni.. maklum.. bila dah terasa bosan asyik main lagu Aku Suka Dia tu.. terasa jugak la sekali sekala nak try lagu lain pulak kan.. so, lagu yang setakat ni menarik minat aku ialah.. ehh.. pesal macam skema jer neh.. macam nak announce something pulak.. hahahaa.. ok.. lagu tersebut ialah lagu Cuba Teka dari Tasha Manshahar.. sangat-sangat-sangat-sangat besh lagu neh.. layan jer.. sempoi and catchy.. aku tak berapa nak pandai main lagu ni sebenarnya.. agak sumbang jer la pun.. so, tak payah nak komen-komen or gelak sakan sangat la yer.. “..saya budak baru belajar.. ambik galah tolong jolokkan..” err.. ada kena mengena ker? ..tetiber pulak..!! cehh..

SO.. takperlah tu.. kita belajar and prektis sama-sama ok..?!

NOTE : Kord yang digunakan cuma..

Untuk intro :      C    G    Am    F
and kord masa masuk lirik :          C    Am    F    G

korang tukar jer kord tu masa nak main.. kord yang sama jer pun..



Kord   C

Kord   Am

Kord   F

Kord   G


Intro:    C     G     Am     F


C              Am
Matamu redup bagai bayu

F              G
Juga awan biru di langitku

C              Am
Senyum mu seindah mentari

F              G
Selalu menerangi mimpi sepi


C              Am
Cubalah cuba sayang teka

F              G
Siapa yang bertaktha dalam jiwa

G
Adakah kau rasa?


C              Am
Sayang ku selalu ada waktu

F              G
tuk menyayangimu menjagamu.. seluruh hidupku..


C         G        Am      F


C              Am
Matamu redup bagai bayu

F              G
Juga awan biru di langitku

C              Am
Senyum mu seindah mentari

F              G
Selalu menerangi mimpi sepi


C              Am
Cubalah cuba sayang teka

F              G
Siapa yang bertaktha dalam jiwa

G
Adakah kau rasa?


C              Am
Sayang ku selalu ada waktu

F              G
tuk menyayangimu menjagamu..

C
Cuba cuba

C              Am
Cubalah cuba sayang teka

F              G
Siapa yang bertaktha dalam jiwa

G
Adakah kau rasa?

C              Am
Sayang ku selalu ada waktu

F              G
tuk menyayangimu menjagamu.. seluruh hidupku..


C         G        Am      F


C              Am
Caramu mempersona kalbu

F              G             C
Sesungguhnya aku tahu kamu terbaik untuk diriku


          Kord ni jer yang digunakan untuk lagu ni.. setakat yang aku prektis.. boleh la sikit-sikit.. masih sumbang lagi.. ni aku upload untuk korang tengok hasilnya.. CUMA.. jangan komen la yer.. sebab hakikatnya aku memang tak boleh nyanyi.. tak reti pun nak nyanyi.. suara macam katak puru.. tapi bila nak main lagu ni kalau tak nyanyi, kita tak dapat nak dengar hasil petikan gitar tu.. so, belasah jer laa.. baru nak belajar kan.. belum mahir lagi.. apa kata korang layankan jer la ek.. huhuuu..


video


"..Nak dedicate lagu ni untuk korang laa.. Heee.."

18 comments:

  1. Replies
    1. cuba..
      ~bawah-bawah-atas-atas-bawah-atas-bawah-bawah-atas-atas-bawah-atas-bawah-bawah~
      insyaAllah.. ok kotz.. :))

      Delete
  2. ok la gak!! cume plucking terabur skit,,,cube bli pick gitar,,,msty snang skit plucking...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thks yer.. pick mmg dh ade.. tak brapa pndai pgg lg.. baru bljar kn.. sket² dlu kotz.. insyaAllah..

      Delete
  3. Slam sis , ape dia punya strumming pattern ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm wbt..
      strumming pattern yg akk guna..
      ~bawah-bawah-atas-atas-bawah-atas-bawah-bawah-atas-atas-bawah-atas-bawah-bawah~
      lg mudh klu try blsh jer dulu smbil dgr lagu.. nnt automatik bleh tngkp strum pattern sendri.. gud luck yer..! :))

      Delete
  4. Salam kak , best lah suara akak , mana ada macam katak puru . btw thanks sbb post chord lagu cuba teka . dah lama saya cari chord ni tau .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm wbt..
      heee.. best?! awk jer yg dgr best kotz..
      akk xleh nyanyi dikk.. anyway thks ekk..

      Delete
  5. ok lah cume scrumming tuh kne ke tengah kan dikit..tgn kiri(kord) tuh jgn di tekan kan sngt,,bab tuh bunyi langau..hehehe jgn mrah tgur shaja..:)

    ReplyDelete
  6. strumming apa yeee.. bole bgi thu ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh jer.. tgk kt komen atas ehh.. ader bgtau strumming pattern dier..

      Delete
  7. nak chord gitar lagu tasha manshahar-masih perlu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rujuk kat sini..
      http://sevenine79.blogspot.com/2013/10/jom-belajar-gitar-masih-perlu.html

      Delete

Copyright© All Rights Reserved by sevenine79.blogspot.com
Blacy Smiley - Silly